Colitis Ulcerosa en CBD

Gegevens van een klinische fase 2 studie met een nieuwe cannabis-extract van het Britse bedrijf GW Pharmaceuticals tonen veelbelovende signalen van de werkzaamheid bij patiënten met colitis ulcerosa.
De pilot was een 10-weken durende double-blind, placebo-gecontroleerde studie van GWP42003 extract, dat cannabidiol (CBD) als primaire cannabinoïde bevat, maar ook tetrahyrdocannabinol (THC) en andere cannabinoïden. Het onderzoek omvatte 60 volwassen patiënten met colitis ulcerosa die symptomen bleven houden de van de aandoening ondanks behandeling met salicylaten, en in sommige gevallen immunosuppressiva. GWP42003 werd tweemaal daags oraal toegediend via een capsule met een maximum dosis van 250 mg tweemaal daags.

cbd diarree

Tijdens de eerste weken van de studie, trokken meer patiënten zich terug uit de actieve behandeling groep, dan uit de placebo behandelde groep, zodat de geanalyseerde groep bestond uit slechts 17 patiënten op GWP42003 en 27 in de placebogroep. De meeste van deze vertrekkende patiënten waren te wijten aan kleine-THC-gerelateerde bijwerkingen, zoals duizeligheid. Aan het einde van de studie onderzocht de arts 82% van de patiënten in de groep GWP42003 zijn gewone of milde ziekte, tegen 52% in de placebogroep.93% van de patiënten gezien hun toestand als “verbeterd” tegen 60% van de placebogroep.

Links over: Colitis Ulcerosa en CBD

http://www.ninefornews.nl/vrouw-geneest-van-ziekte-van-crohn-na-behandeling-met-cannabisolie/

http://www.news-medical.net/news/20091217/Cannabis-for-Ulcerative-Colitis-and-Crohns-Disease-treatment.aspx

error: Content is protected !!