Migraine en CBD

Steeds meer mensen ervaren dat chemische pijnstillers vaak niet het gewenste effect of nare bijwerkingen geven bij pijn. Dit is een van de redenen waarom mensen met gezondheidsklachten steeds vaker op zoek gaan naar alternatieve middelen.

Wat is migraine?
Migraine is niet zomaar hoofdpijn, maar een hersenaandoening die buitenstaanders vaak onderschatten. De heftige hoofdpijnaanvallen die een persoon met migraine ervaart, gaan meestal gepaard met overgevoeligheid voor licht en geluid, misselijkheid of uitvalverschijnselen. Migraine komt voor in diverse vormen. Zo kan het zich openbaren als een zware hoofdpijn die aanvalsgewijs optreedt en die zich aankondigt door middel van uitvalverschijnselen. Een andere vorm is de hormonale migraine die zich uitsluitend rond de menstruatiecyclus manifesteert.

Behalve een hormonale oorzaak kunnen er andere uitlokkers zijn van een migraineaanval zoals:
Verhoogde gevoeligheid voor prikkels
Genetische aanleg
Bepaalde voedingsmiddelen zoals melk, exotisch fruit en alcohol
Stress, depressie of rouwverwerking
Weersinvloeden waaronder lage luchtdruk
Bepaalde chemische medicatie

Wanneer een lichaam in disbalans is en lichaamsfuncties en signalen niet optimaal werken, kan onder andere hoofdpijn of migraine ontstaan. Door het endocannabinoïden systeem goed in balans te brengen en te houden, krijgt het lichaam de kans om (weer) in balans te komen. CBD ofwel cannabidiol is hiertoe in staat, doordat ons endocannabinoïden stelsel positief reageert op de cannabinoïden in zuivere hennepolie. Dit komt omdat het lichaam cannabinoïden ziet als lichaamseigen stoffen.

Links over: Migraine en CBD

http://www.beyuna.info/externe-berichten-inzake-gezondheid/cbd-effectief-bij-migraine

https://www.projectcbd.org/condition/31/Migraine

error: Content is protected !!